5 неща, заради, които трябва да обичаш родината си

Със сигурност си пътувал много, може би си пообиколил Европа или поне страните на Балканите. Може би си бил и в Азия или си имал щастието да видиш САЩ или Канада отблизо. Всичко това е чудесно, но помисли и колко много и хубави дарове има и в нашата родина.

Какво не виждаме

Съвременния номад е свикнал до голяма степен да попива от всяка красота, да величае чуждите стойности и природни забележителности, а за жалост много често се оказва, че не знае и една 100 от това, което има в родината му. Не сме ли прави. Познавате ли от тези туристи, които жадуват да пътуват по чуждите страни, да се прекланят на чужди идоли, да се възхищават на природни забележителности, да палят свещички за здраве в чужди църкви, че и джамии, а от родната култура и ценности нямат и обща представа.

Със сигурност вие не сте от тази група, но предлагаме ви 5 причини, които да те накарат да се влюбиш в родината си още по-силно:

1.            Организирай си почивка – релаксация на всеки е нужна и ако не можеш да се измъкнеш за дълъг период от работата си, то поне намирай време в уикенда да пътуваш. Като начало започни с обиколка на забележителности, национални обекти с историческо и културно наследство, природни феномени. След това продължи обиколките из околността на населеното място. След време започни да обхождаш съседните общини и по-големи населени места. Така продължи докато се разпростреш по цялата карта на България.

2.            За да имаш още по-голям стимул в „походите“ си, набави си карта, компас и книжка за печати. В обиколката на туристическите места с национално значение ще събираш подписи и печати, а това си е голям стимул да се стремиш към повече.

3.            Когато си някъде по света или на обиколка в България винаги вземай нещо за спомен. Независимо дали това ще е някакъв сувенир или камъче от най-високия връх на някоя планина, или дървена клонка, листо или друго от някои национален парк или резерват. Всеки спомен надписвай с дата и година. Направи твой кът, които да те радва и да ти навява за походите дори след години. Сам ще се гордееш след време с такава колекция.

4.            Направи си албум със снимки на забележителни места. Албума не е задължително да е със сериозни и скучни снимки. По-скоро подготви го като колаж от множество и различни паметни места, докоснали по един или друг начин душата ти.

5.            Прави всичко с любов – пътувай, обичай живота и бъди отворен за доброто. Сам ще се убедиш, колко много и нови познанства ще завържеш с твоя номадски туризъм. И нека прекрасните мигове да оставят вечни спомени у теб, които да показваш и на поколенията си.